Kom in contact met ons

Team Nieuws

Ons logo, ons verhaal.

Geplaatst

op

Het komt vaak voor dat wij de opmerking krijgen “Hee, jullie zijn toch tegen Bitcoin Cash? Jullie gebruiken wel het logo van Bitcoin Cash!”, maar niets is minder waar. Toch wil ik graag even een stukje van onze website gebruiken om deze te vullen met wat tekst en afbeeldingen, om te laten zien hoe ons logo tot stand is gekomen. Ons logo, ons verhaal.

Bitcoin Update in de vorm van dagelijkse livestreams is begonnen in augustus 2017, Alexander was de eerste die met het idee kwam om dagelijks live op YouTube te praten over de verschillende cloud mining diensten. Op 12 augustus vond de eerste spontane livestream plaats op het VraagAlex YouTube-kanaal, “Misschien dat ik dit nu wel vaker ga doen” riep Alexander in de stream. Dat misschien hebben we inmiddels wel bewezen, we zijn het vaker gaan doen!

Naderhand is het presentatieteam uitgebreid naar Alexander, Thomas en mijzelf (Tom). 

Op 9 september was alweer de laatste Bitcoin Update te volgen vanaf het oude VraagAlex-kanaal, we waren aan het groeien en ons huisje werd te klein. Het nieuwe, frisse en verse kanaal ‘Bitcoin Updates’ was geboren. Zo enthousiast als wij waren streamde wij op de laatste dag van het VraagAlex kanaal, later op de dag onze eerste uitzending vanaf het Bitcoin Updates kanaal.

Na wat veranderingen achter de schermen besloten we de ‘s’ te schrappen uit onze naam, Bitcoin Updates. Vanaf dat moment, de wedergeboorte van het YouTube-kanaal Bitcoin Update, zijn wij steeds verder gaan kijken hoe wij onze shows én het kanaal konden verbeteren.

Nou bij al deze veranderingen horen natuurlijk ook wat grafische dingen, zoals een website, YouTube-banner en jawel… een logo (welke in de Bitcoin Update van 20 september al te zien was in het mee-lees-document). Ook het logo heeft een paar generaties doorstaan voordat hij echt af was.

Klik op de afbeelding om hem op een groter formaat te openen.

Tja, laat ik zeggen dat we nog niet echt heel erg tevreden waren met het ontwerp. Het eerste ontwerp sloeg natuurlijk helemáál nergens op. Dus ik ging verder, een vijfde en zesde ontwerp volgden. Maar ik had inmiddels door welke kant ik op wilde.

Klik op de afbeelding om hem op een groter formaat te openen.

Nou daar was hij dan eindelijk, ons logo! Ik vraag mijzelf nu nog af waarom ik al die poespas er omheen heb bedacht in het begin, zo basic is hij toch veel mooier? Ohja, de vraag die ik vandaag ging beantwoorden: “Waarom gebruiken jullie het Bitcoin Cash logo?”. Die gebruiken we dus niet. Al vanaf mijn tweede ontwerp, de eerste keer dat het Bitcoin icoon verwerkt werd in het ontwerp, heb ik deze naar links laten leunen. Waarom, eigenlijk omdat ik dat logischer en mooier vond.. en dat vind ik nu nog. Uiteindelijk is het logo gemaakt met maar een paar elementen.

Klik op de afbeelding om hem op een groter formaat te openen.

Laat ik nog even kort antwoord geven op de vraag om dit bericht af te sluiten, wij gebruiken dus niet het Bitcoin Cash logo maar wij gebruiken hoogstens het Bitcoin valuta icoon die naar links leunt. Dat het Bitcoin valuta icoon bij Bitcoin Cash toevallig ook naar links hangt, tja.. toevallig. Wil jij ook een vraag indienen voor een rubriek? Mail ons op: contact@btc-update.nl en wie weet beantwoorden wij jouw vraag binnenkort ook op onze website!

Tom rolde begin 2017 de wereld van de bitcoin binnen. "Wat een lastig systeem" was zijn eerste indruk, nog geen week later voelde hij zich al helemaal thuis. Zijn droom is nu om anderen te helpen de bitcoin te begrijpen en daarom struint hij de hele dag het internet af. Hij probeert nu het laatste nieuws als een van de eersten te brengen. Waarom? Zodat iedereen een expert kan worden!

Doorlezen
Advertentie
Reacties

Team Nieuws

Verwijderde video!

Geplaatst

op

Door


Ja hier ging het echt om, als je dit op YouTube zet dan is dit het gevolg:

Doorlezen

Team Nieuws

Bitcoin Update stopt met dagelijkse uitzendingen

Geplaatst

op

Door

Sinds september 2017 maakte Alex, Thomas en Tom een dagelijkse updateshow over de bitcoin. Door een afname van de live kijkers en nieuwsberichten is het niet meer te doen om dagelijks een show te maken. Maar natuurlijk stoppen we niet helemaal, we gaan door met een wekelijkse uitzending. Op welke dag(en) en om welke tijd de uitzendingen plaats gaan vinden, daar gaan wij ons nog even over buigen. 

Doorlezen

Team Nieuws

Uitzending verplaatst naar 20.00 uur!

Geplaatst

op

Door

In verband met een samenloop van omstandigheden is de uitzending van vrijdag 23 maart verplaatst van 14.00 uur naar 20.00 uur. Laat vanavond dus het NOS Journaal voor één keer links liggen en tune in op het YouTube-kanaal van Bitcoin Update. Wij brengen zoals van ouds de laatste berichten rondom de bitcoin en andere cryptocurrency. Alleen dan een keertje om 20.00 uur!

Doorlezen

Trending