Kom in contact met ons

Bitcoin

Jaaroverzicht: 5 dingen die in 2017 gebeurde met crypto!

Geplaatst

op

Het was een bewogen jaar voor de bitcoin en haar community, de ene na de andere fork vond plaats en de waarde ging meermaals over de kop. Hier zijn 15 dingen die in 2017 gebeurde met de bitcoin en andere zaken omtrent cryptocurrency!

1. De eerste 1.000 USD Bitcoin van 2017 (1 januari 2017, 20:39:26 UTC)

Het jaar is koud begonnen maar de bitcoin laat haar beste kant zien, na een drukke kersttijd is het moment om te kopen aangebroken. Bitcoin behaalde om 20:39u (UTC) voor het eerst in de geschiedenis een blijvende waarde van (boven de) $1.000. De bitcoin tikte al eerder de $1.000 aan, dit was eind november begin december 2013 de bitcoin daalde toen echter weer naar onder de $1.000 en kwam daar dus pas weer boven op 1 januari 2017.

2. Het begrip ICO is jarig (maart 2017)

De ICO (Initial Coin Offering) is voor het eerst geopend in maart 2016, in 2017 werd er voor ruim $3.700.682.293 tokens gekocht bij honderden verschillende ICO’s.

3. De eerste Bitcoin hard fork – Bitcoin Cash (1 augustus 2017)

Op 1 augustus was de eerste Bitcoin fork een feit, door onenigheid over de werking van de software en het netwerk splitste Bitcoin zich op in Bitcoin (Core/Segwit) en Bitcoin Cash. Eerder is er wel sprake geweest van een soft fork in de bitcoin, dit heeft Namecoin te wegen gebracht.

4. Bitcoin Update opent zijn eigen kanaal – Bitcoin Update (9 september 2017)

Na te zijn begonnen via het VraagAlex netwerk is Bitcoin Update nu toe aan de volgende stap: een eigen kanaal om een Bitcoin community op te bouwen. Op 9 september gingen we letterlijk live, voor de eerste keer op ons eigen kanaal.

5. Meer forks, gaat iedereen zijn eigen weg?

Bitcoin Cash was niet de enige fork dit jaar, als we Wikipedia mogen geloven zijn er ruim TWINTIG forks geweest in 2017.

Tom rolde begin 2017 de wereld van de bitcoin binnen. "Wat een lastig systeem" was zijn eerste indruk, nog geen week later voelde hij zich al helemaal thuis. Zijn droom is nu om anderen te helpen de bitcoin te begrijpen en daarom struint hij de hele dag het internet af. Hij probeert nu het laatste nieuws als een van de eersten te brengen. Waarom? Zodat iedereen een expert kan worden!

Doorlezen
Advertentie
Reacties

Bitcoin

Is het over met Bitcoin? Of gaat Bitcoin weer omhoog?

Geplaatst

op

De waarde van de bitcoin is op het moment van schrijven van dit artikel $6,856.47, flink veel lager dan de $20.000 wat het op 17 december 2017 was. Als je verder teruggaat naar de zomer van 2017 zie je dat de waardedaling heel erg meevalt.

In 2014 “crashte” de waarde van Bitcoin eerder. Van $1100 naar $200. Het werd toen opgelost. Ik schat de kans dan ook groot in dat Bitcoin weer flink omhoog zal gaan. Mogelijk duurt het een jaar, mogelijk 2, maar ik denk in de praktijk dat het binnen een paar maanden al zal gebeuren.

Ondanks de dalende koers is de bitcoin nog altijd meer waard dan de volgende 35%+ van de zogenoemde “alt” coins. Daaruit blijkt dat Bitcoin gewoon nodig is om de crypto-markt te blijven voeden.

Waardoor ontstaat de “januari” dip?

Ieder jaar in januari lijkt er een dip te ontstaan. Veel mensen speculeren dat de dip te maken heeft met het Chinese Nieuwjaar. Anderen geven aan dat het komt omdat China januari veelal heeft gebruikt om nieuwe regels op te leggen.

Zo heeft China in 2017 ICO’s verboden en leek het er even op dat China in 2018 Bitcoin geheel zou gaan verbieden.

Uiteindelijk blijkt het iedere keer weer mee te vallen en verwacht ik daarom nog altijd dat de Bitcoin tegen het einde van Q1 van 2018 een waarde zal hebben die in de buurt zal zijn van de recordstand van $20.000. Het zou mij ook niet verbazen als we Maart afsluiten met een nieuw record en een Bitcoin van $20.000+.

Wat er ook gaat gebeuren, de altcoins hebben Bitcoin nodig om te blijven groeien. De media geeft zoveel aandacht aan deze munt en de kans dat het ophoud te bestaan is in mijn ogen minimaal.

Hoewel wij op dit kanaal geen financieel advies geven wil ik wel benadrukken dat een investering in een risico product enkel gedaan moet worden met geld wat je eventueel permanent zou kunnen missen. Je weet immers nooit welke kant het op gaat.

Doorlezen

Bitcoin

Bitcoin Update Aflevering 109: 5 februari 2018

Geplaatst

op

Links uit de show:

Doorlezen

Bitcoin

1000 YouTube views = €100 aan Bitcoin!

Geplaatst

op

Bitcoin Update wil meer doen voor de kijkers! Daarom gaan wij vanaf maandag met een nieuwe actie beginnen. In de basis, 1000 views of meer op 1 YouTube video van de laatste week en wij geven €100 aan Bitcoin weg!

Wat moet jij doen om in aanmerking te komen?

Wij kunnen jouw Bitcoin adres natuurlijk niet raden. Daarom is het belangrijk dat jij een reactie achterlaat onder de video. De reactie moet gerelateerd zijn aan de video en moet jouw Bitcoin adres bevatten. Iedere vrijdag tijdens de Bitcoin Update LIVE doorlopen wij alle video’s van de laatste week om te kijken of er video’s zijn die meer dan 1000 weergaven hebben. Is dat het geval, dan geven wij voor iedere video die meer dan 1000 weergaven heeft €100 aan Bitcoin weg!

Hoe kan jij ons helpen?

Natuurlijk kan jij helpen om meer kijkers naar een video te krijgen. Deel een video die jij waardeert via Facebook, Twitter, LinkedIn en deel video’s ook vooral via WhatsApp. Hoe meer mensen dit doen, hoe sneller wij het kanaal kunnen laten groeien.

Natuurlijk blijven ook alle andere weggeefacties van kracht. Zo blijven wij Hashflare tegoed, Mining Pools en andere mooie dingen weggeven.

Disclaimer:

Om misbruik te voorkomen stellen wij wel een paar extra regels aan deze nieuwe (doorlopende) actie. Zo tellen wij alleen kijkers mee vanuit Nederland en België. Verder behouden wij ons het recht voor om gekochte bezoekers of bezoekers die de video niet bekijken te verwijderen uit de telling.

Doorlezen

Trending